Shoarma kruiden zelf gemaakt

Shoarma kruiden

Zoals ik in een vorige blog al had gemeld wilde ik ook eens zelf shoarma kruiden maken. Op het internet staan veel verschillende samenstellingen van kruiden dus het was moeilijk een te kiezen. In veel gerechten kwamen de volgende kruiden regelmatig terug: koriander, gemalen komijn, kurkuma, kaneel, peper, zout. Uiteindelijk heb ik deze gebruikt.

Kruiden:

2 t komijn (djinten)
1 t kurkuma
1 t kaneel
2 t vers gemalen zwarte peper
1 t cayennepeper
2 t paprikapoeder
1 t gemalen kruidnagel
1 t kaneel
2 t korianderpoeder
2 t knoflookpoeder
2 t gemberpoeder
1 t zeezout fijn

Ik ben begonnen om de kruiden die ik miste bij Sligro te kopen. De moeilijkste was gemberpoeder. Dit was alleen in kleinen potjes verkrijgbaar. Nadat ik alle kruiden in de goede hoeveelheid uit de potjes heb gehaald heb ik de grove ingredi├źnten eerste even in oude koffiemolen fijn gemaald. Vervolgens alle kruiden samen gevoegd. De kruiden roken niet direct naar shoarma. Echter als je het vervolgens op het vlees doet dan ruikt het echt naar shoarma en de smaak is zalig. Dus nu een lekker voorraad zodat ik eenvoudig zelf shoarma kan maken.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *