Kip Shoarma quiche

Shoarma Quiche
Shoarma Quiche

Vandaag had ik eens trek in een Quiche. Deze wilde ik helemaal zelf maken dus ook het deeg. Zoals gewoonlijk weer op het internet gekeken als ik een lekker recept kon vinden. Na wat rondneuzen kwam ik op 2 basis recepten die me wel bevielen. De eerste basis recept is voor het deeg. Een het anderen is voor de vulling. Bij de vulling kun je zelf bepalen wat je er als groente/vlees/vis bij wil doen. Ik heb vandaag gekozen voor kip shoarma. En ja, ook vandaag de Shoarma zelf gemaakt. Nou bijna zelf gemaakt. De Shoarma kruiden heb ik uit een potje. Ik ga deze ook eens zelf maken, maar niet nu. Voor de Shoarma gebruik ik kippedije vlees zonder bot. Als groente heb ik een prei bij gedaan en een rode ui en knoflook. Voor de topping had ik nog een stukje Parmezaanse kaas liggen. Die heb ik geraspt en er over heen gedaan.

Het deeg heb ik wel eerste een half uur blind gebakken op 180 graden (hete lucht oven) en 10 min zonder bonen. Daarna af laten koelen en de vulling er bij doen. Hierbij heb ik de shoarma wel even voor gebakken met de prei, ui en knoflook. Vervolgend op ongeveer 140 graden (hete lucht oven) gaar laten worden tot de bovenkant mooi bruin is en de kern temperatuur min 78 graden is. Het resultaat was verbluffend vond ik zelf en mijn zoon heeft het ook op gegeten. Dat is zeker een norm als het lekker is :-).

Ingrediënten deeg:

 • 250 gr bloem 
 • 125 gr boter, koud
 • ¾ tl zout 
 • 1 ei
 • 3 el water, ijskoud

Ingrediënten Vulling:

 • 300 gram Ei
 • 200 gram Melk
 • 60 gram Slagroom
 • 6 gram Zout
 • 0,5 gram Peper
 • 0,25 gram Nootmuskaat
 • Kippedije vlees in reepjes gesneden
 • Shoarma kruiden
 • Prei
 • Rode ui
 • Knoflook
 • Parmezaanse kaas geraspt
Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *