Miso soep (Japanse stijl)

Op het internet zag ik dat Miso soep vaak door japanners wordt gegeten als ontbijt. Ook heb ik het wel eens gehad als voorgerecht in een Japans restaurant. Als ik de YouTube filmpjes en websites zag is het een eenvoudige soep om te maken. Het is moeilijker om aan de ingrediënten te komen dan het klaarmaken zelf. Ik heb de ingrediënten bij de Sligro gekocht. Maar later zag ik ook dat de Toko in Leidsenhage dit ook verkochten.

Ik heb het volgende recept gebruikt: https://www.justonecookbook.com/how-to-make-dashi/

Als ik het resultaat proef was het echter nog niet perfect. Ik denk dat ik te weinig Kastsuobushi heb gebruikt. Ook waren de To-Fu stukjes iets te groot en natuurlijk te veel Miso gebruikt. Een paar dagen later heb ik het nogmaals gemaakt met aanpassing aan de hoeveelheden en hiermee was ik wel tevreden. Een lekker simpel soepje om vaker te eten.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *