Snelle Uiensoep

Een van mijn favoriete soep is wel uiensoep op de France manier. De lekkerste is met goede runderbouillon en Gruyère kaas op een stokbrood er boven op die uit de oven komt. Echter goede runderbouillon maken is al een hele klus en kost veel tijd. Hier mijn snelle versie die ik wel eens maak voor de lunch.

Ingrediënten (2 personen)

  • 3 grote uien (heb ik ook standaard in huis)
  • Tijm en Rozemarijn takje (heb ik altijd op balkon staan)
  • Witte wijn. (restje van het weekend of ik neem een klein flesje van de supermarkt. Deel voor de soep en de rest voor mij)
  • Runderbouillon- of groentebouillonblokje
  • 1 liter water
  • Geraspte kaas (liefst Gruyère anders wat je in huis hebt)
  • Stokbrood (of sneetje brood uit de broodrooster)

Bereiding:

  • Maak de uien schoon en snij in halve plakjes
  • Bak de uitjes in boeter of olie op een laag vuurtje mooi bruin.
  • Doe vervolgens de wijn er bij en daarna de bouillon met Tijm en Rozemarijn en laat even sudderen.
  • Rooster daarna het stokbrood / brood.
  • Schenk daarna de soep in een kom en doe het brood en kaas er op.
  • Zet daarna no even in de Oven (grill stand) to kaas is gesmolten.

Daarna lekker smullen.

PAS OP dat je niet je mond verbrand want het is erg heet. Gebeurt mij regelmatig grrrrr.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *