Erwtensoep (Lidl verspakket)

Op de Antillen is het een gewoonte om op 1 januari vers gemaakte erwtensoep te eten. Dus vandaag lekkere erwtensoep maken. Om het lekker makkelijk te houden een verspakket bij Lidl gehaald. Wat zit er in:

 • 2 Wortels
 • 1 Prei
 • 1 ui
 • 1/4 Knolselderij
 • 2 takjes Selderij
 • 3 Laurierblaadjes
 • zakje 300gr Spliterwten

Zelf nog erbij halen:

 • 500 gr speklapjes
 • 1 rookworst
 • 1,5 liter water
 • zout en peper

Bereiding:

Op het pakket staat een duidelijke beschrijving hoe je de soep moet bereiden. Het komt er op neer dat je eerst de spliterwten, Laurier en de spek een uur zachtjes laat doorkoken. Daarna doe je de rest van de inhoud kleingesneden er bij en zachtjes laten garen. Rookworst er bij en mee laten garen en klaar om te eten. Hij was weer lekker. Als iemand een beter recept heeft laat het me weten.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *