Cornish Pasty

Al een hele tijd wil ik Cornisch pasty eten en klaarmaken. Ik heb ze veel zien maken op TV en Youtube. Als je op het internet kijkt zijn er veel recepten over. Ik heb het volgende recept uitgeprobeerd van de Cornish Pasty Association

Ingrediënten

Voor het deeg

 • 500 gr bloem (het liefste voor brood)
 • 120 gr reuzel
 • 125 gr boter
 • 1 tl zout
 • 175 ml koud water

Voor de vulling

 • 450 gr skirt steak (of ander goed rundvlees)
 • 450 gr aardappel
 • 250 gr koolraap
 • 200 gr ui
 • zout en peper
 • losgeklopt ei met wat melk

Het bloem heb ik bij de molen de Hoop in Zoetermeer gekocht. Reuzel is iets wat ik nooit gebruikt en het koste me enige moeite om er aan te komen. Ik heb het uiteindelijk bij de Sligro kunnen kopen. Een mooi stuk van 250 gr reuzel van een Livar varken. De koolraap lijkt ook wel een vergeten groenten. Ik kon het nergens krijgen. Als alternatief heb ik knolraap gekocht. De rest van de ingrediënten had ik al in huis of heb ik bij Dirk gekocht.

Bereidingswijze (vertaling vanuit Google)

1 Voeg het zout toe aan de bloem in een grote mengkom.

2 Wrijf de twee soorten vet lichtjes in bloem tot het op paneermeel lijkt.

3 Voeg water toe, breng het mengsel samen en kneed tot het deeg elastisch wordt. Dit duurt langer dan normaal deeg, maar het geeft het deeg de kracht die nodig is om de vulling vast te houden en een goede vorm te behouden. Dit kan ook in een keukenmixer.

4 Dek af met huishoudfolie en laat 3 uur rusten in de koelkast. Dit is een zeer belangrijke fase, aangezien het bijna onmogelijk is om het deeg vers te rollen en vorm te geven.

5 Rol het deeg uit en snij in cirkels van ca. 20cm doorsnee. Een zijplaat is een ideaal formaat om als geleider te gebruiken.

6 Leg de groenten en het vlees op het deeg en voeg veel kruiden toe.

7 Breng het deeg rond en krimp de randen samen.

8 Bestrijk met losgeklopt ei of een ei-melkmengsel.

9 Bak op 165 graden C (heteluchtoven) in ongeveer 50-55 minuten goudbruin.

Het resultaat

Zie hieronder het resultaat. Ze zien er lekker uit en ze smaakte ook lekker. Maar ik kreeg van mijn zoon net een voldoende. Er moet dus nog wat aangepast worden. Zelf vond ik ze een beetje Flauw smaken. Dus meer kruiden gebruiken de volgende keer bij stap 6.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *