Tomatensoep met balletjes en stokbrood

Tomatensoep met balletjes en stokbrood

Vandaag mijn eigen tomatensoep gemaakt. Is weer als altijd een kombinatie van recepten die ik op het internet heb gevonden en mijn eigen draai aan heb gegeven.

Ingredi├źnten:

(In kleine blokjes gesneden)

  • Halve prei
  • 1 takje Bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 kleine winterpeen

1 kilo tomaten (ontvelt en in partjes gesneden)

2 Liter water

Soepballetjes (gedraaid van rundergehakt)

  • Takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 groente bouillonblokje
  • 6 zwarte peper korrels
  • Stukje Foelie
  • zout

Bosje Basilicum (fijn gesneden)

Mijn bereiding:

  • De fijngesneden groenten even aanbakken in een soeppan voor ongeveer 5 minuten.
  • 2 water bij de groenten toevoegen.
  • De tomaten en kruiden bijvoegen (behalve de Basilicum).
  • Aan de kook brengen en vervolgens op laag vuurtje laten sudderen tot alle tomaten uit elkaar vallen.
  • Takje rozemerijn, laurier blaadje en stukje Foelie er uit vissen.
  • Met staafmixer de soep pureren.
  • Daarna soep op vuur nog een beetje laten in koken
  • Soepballetjes in aparte braadpan bakken tot ze gaar zijn
  • Basilicum en de balletjes toevoegen.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *